Чому інжиніринговим компаніям потрібен R&D-центр?

В даному блозі ми розглянемо, чому R&D-центри є незамінним елементом інфраструктури інжинірингових компаній, особливо в контексті розробки високотехнологічних інновацій у сфері відновлювальної енергетики.

За даними Statista.com, світові витрати на дослідження та розробку в енергетичному секторі у 2021 році сягнули майже 20 мільярдів євро. Найбільші суми були витрачені в Європейському Союзі та Китаї. Наприклад, станом на 2019 рік понад 13 мільярдів євро з цих інвестицій було спрямовано на центри дослідження та розробки у відновлюваній енергетиці. 

З 2000 по 2020 рік загальний внесок ЄС у R&D-центри у сфері відновлювальної енергетики зріс приблизно в 5 разів і в близькому майбутньому ще зросте. Зростання фінансування на R&D-центри в ЄС від Європейської Комісії спостерігається найбільше в Німеччині, Іспанії та Франції.

Для чого потрібні R&D-центри інжиніринговим компаніям?

R&D-центри для інжинірингових компаній – це не лише елемент позитивного іміджу для брендів, а й життєво важливе  стимулювання інновацій. R&D-центри служать хабами міждисциплінарних досліджень,  сприяючи переходу до більш стійкого екологічного майбутнього. Розробка і дослідження в таких центрах характеризуються довгим циклом у декілька років.

По-перше відновлювана енергетика – це галузь, в якій конкуренція постійно зростає. Мати власний R&D-центр дозволяє інжиніринговій компанії бути в у розробці нових технологій і забезпечувати собі конкурентні переваги.

По-друге, галузь відновлювальної енергетики піддається впливу змін у законодавстві і ринкових умовах. Власний R&D-центр допомагає компанії швидко адаптуватися до цих змін і розробляти рішення, які відповідають новим вимогам.

По-третє, компанії, які мають власний R&D-центр, можуть знизити свою залежність від інших постачальників технологій і матеріалів, що дозволяє керувати вартістю та якістю своїх продуктів. R&D-центр створює умови для розвитку інноваційної культури в компанії. Він привертає талановитих науковців і інженерів, які сприяють створенню нових ідеї та продуктів.

Для чого COR-Energy потрібен власний R&D-центр?

СOR-Energy створила R&D виробництво декілька років тому і активно займається декількома напрямками роботи: розробка інноваційного накопичувача електроенергії, створення софту для апаратних пристроїв (firmware), розробка медичного hardware, схемотехніка, тестинг та девелопмент схем.

R&D-центр компанії дозволяє  забезпечити високу якість комп’ютерних програм, що будуть вбудовані в апаратні пристрої, а також в разі швидкої зміни вдосконалити софт у продуктах. Крім цього,  R&D-центр контролює процес проєктування схем, забезпечуючи їхню відповідність вимогам кожного конкретного проєкту. Розробка медичного апаратного забезпечення вимагає ретельного планування, обширного тестування та тісної співпраці з експертами у галузі медицини та інженерії, зокрема для забезпечення відповідності високим стандартам безпеки та ефективної взаємодії з медичним середовищем.

У фокусі досліджень нашого R&D є також  розробка інтерфейсного програмного забезпечення та створення мобільних додатків.

Робота R&D-центру компанії включає в себе надання підтримки клієнтам на всіх етапах створення продукту: від техніко-економічного обґрунтування, випробувань і розробки MVP до проєктування, будівництва та експлуатації готового зразка.

В чому важливість R&D-центру?

R&D-центри для інжинірингових компаній є ключовим елементом, який допомагає підтримувати конкурентоспроможність та інноваційний розвиток. Розробка та дослідження дозволяє виробникам значно вдосконалювати свої продукти, зменшуючи час до випуску на ринок і забезпечувати високу якість продукції.

Вкажіть свій номер телефону і ми зв'яжемося з вами: