COR-Energy завершує будівництво першої в Україні енергоефективної АЗС

енергоефективна азс

У Київській області завершується будівництво першого в Україні енергоефективного автозаправного комплексу за проєктом компанії COR-Energy.

Використання сонячної енергії на АЗC

На автозаправному комплексі вже завершено монтаж навісу з сонячних панелей  загальною потужністю  +200 кВт (кількість панелей в навісі – 432, потужність кожної – 540 Вт).

Навіс із сонячних панелей живить приміщення, 3 швидкі зарядні станції для електромобілів, забезпечуючи безпосереднє використання електроенергії або її зберігання в акумуляторі потужністю 500 кВт для подальшого використання; також генерує енергію для освітлення парковки та інших пристроїв.

Енергоефективний дизайн приміщень АЗС

Оригінальний дизайн 25 зенітних вікон із тонкою рамою забезпечує ефективне денне освітлення та стильний вигляд в середині приміщення АЗС. Головною особливістю вікон є їхня обтічна форма купола. Вона не дозволяє накопичуватися на вікні опадам, а повітряний прошарок між ним і склопакетом збільшує енергоефективність і звукоізоляційні якості конструкції.

Зенітні вікна для плаского даху

Завдяки наявності зенітних вікон в приміщенні АЗС, забезпечується не лише ефективна робота персоналу за рахунок природного освітлення, але і створюється привітна та комфортна атмосфера для клієнтів.

Протижежні рішення та автономія від центрального опалення

На території АЗК розташовані два протижежні озера з об’ємом 120 м³ кожне. Ці штучні водойми не тільки виконують свою функцію захисту від пожежі, але й є невід’ємною частиною ландшафту, надаючи їй особливий шарм та естетичний вигляд.

  1. Ефективний захист від можливих пожеж.
  2. Наш особливий підхід демонструє важливість інтеграції протипожежних заходів зі створенням природного та естетичного середовища.

Окрім того, ще одним рішенням щодо енергетичної автономності є використання двох геотермальних теплових насосів потужністю 45 кВт кожен, які обігріватимуть приміщення з площею 2000 м², гарантуючи повну автономність в опалювальний період. Геотермальні теплові насоси використовують стабільну температуру грунту, що дозволяє забезпечити стабільний тепловий комфорт у будь-яку пору року.

Вкажіть свій номер телефону і ми зв'яжемося з вами: